Visiemed: alle rechten voorbehouden ©  Disclamer

Fysiotherapie
Home.Behandeling en testen.Informatie.
Home.Behandeling en testen.Informatie.

U kunt rechtstreeks bij ons terecht voor fysiotherapie. Wij zijn voor iedereen direct toegankelijk.

 

DTF: Directe Toegang Fysiotherapie. Wat betekent dat voor u?
U heeft geen verwijsbriefje meer nodig om bij ons een afspraak te maken en in behandeling te komen. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij uw huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Dat heeft voordelen. Zo komt u esnelf bij de fysiotherapeut, de specialist op dit terrein, terecht, zodat u weer edirectf kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw behandeling.

Wij zullen de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar ons toe te gaan, dan voeren wij eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat wij eerst vaststellen of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kunnen wij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

In het andere geval nemenwij u direct in behandeling. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

 

De registerfysiotherapeut: een zeker gevoel.

De Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie betekent een uitbreiding van de verantwoordelijkheid van fysiotherapeuten. U wilt immers optimaal behandeld worden en, indien nodig, doorgestuurd worden naar een meer gespecialiseerde collega of huisarts.

Vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), wordt een actief beleid gevoerd om continu de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Bijvoorbeeld door wetenschappelijk onderzoek en een verplichting tot bijscholing.

Wie aan alle kwaliteitseisen voldoet en ook werkt volgens de richtlijnen van het KNGF, wordt toegelaten tot het kwaliteitsregister fysiotherapie. En pas dan mag een fysiotherapeut zich daadwerkelijk registerfysiotherapeut noemen.

 

Directe toegankelijkheid