Home.Behandeling en testen.Informatie.

Visiemed: alle rechten voorbehouden ©  Disclamer

Fysiotherapie
Behandeling en testen

Behandelmethoden

Alledaagse bewegingen zoals lopen en tillen gaan allemaal gedachteloos. Tot u klachten krijgt en alles pijnlijk, moeilijk of helemaal niet meer gaat. Uw fysiotherapeut, deskundige op het gebied van het bewegend functioneren van de mens, onderzoekt, behandelt, adviseert en begeleidt.

Fysiotherapie is voor mensen van alle leeftijden die als gevolg van een lichamelijke aandoening of beperking problemen ondervinden tijdens het uitvoeren van activiteiten in het dagelijks leven.

 

Visiemed fysiotherapie beschikt over een aantal verschillende behandelmethoden.

 

Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat hij of zij met u maakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent. Hij of zij kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

 

Manuele-therapie

Wanneer is manuele-therapie geschikt?

Hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rugklachten, rib en borstpijn, bepaalde vormen van duizeligheid, kaakklachten en heupklachten. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. De gewrichten worden dan wat sneller bewogen. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk. De effecten zijn vaak direct merkbaar, je ervaart een toename in de bewegingsvrijheid en vaak een afname van pijn.